La CCAM, ha obert el període per a sol·licitar subvencions per a restaurants; en concret l’ajut beneficia a treballadors autònoms i empreses de la indústria de la restauració, l’estètica i la bellesa, afectades per les restriccions per a la prevenció de la COVID19 i seu tancament temporal o parcial d’establiments.
La dotació inicial d’aquesta subvenció atorgada per la CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya) és de 40 milions d’euros, que es poden ampliar segons sigui necessari. L’import màxim de la subvenció per a cada beneficiari és de 1.500 euros. Les sol·licitud es poden demanar fins a 15 dies després de la publicació oficial de l’ajut al DOGC.
Poden optar a les subvencions els professionals autònoms i PIMES que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals) o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID19 al territori de Catalunya.
Com es tramita la sol·licitud?
Aquesta subvenció és de concurrència competitiva, el que suposa que s’atorgaran segons l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, i el termini de presentació de les so·licituds serà de quinze dies a partir de l’endemà de la publicació en el DOGC de la convocatòria o fins a exhaurir la dotació pressupostària indicada a la resolució de convocatòria.
Per a la seva tramitació, cal utilitzar el model normalitzat de formulari de sol·licitud que us podreu descarregar a l’enllaç directe que trobareu a la pàgina d’inici de la web del CCAM, un cop s’hagi obert el tràmit.
Invertir per a subsistir: 5 consells
I és que aquest 2020 el repte per als restaurants i les empreses s’ha plantejat com a necessitat essencial invertir en aplicacions de lliurament a domicili (com Deliveroo, Glovo o Just Eat) per mantenir-se al dia per a la supervivència del seu negoci. No obstant això, la solució està causant problemes nous en molts casos, ja que ha introduït una estructura de costos completament diferent, amb el pagament de comissions del 30% i amb la manca d’accés a dades que els permetin reforçar els seus plans, per a la fidelització i coneixement dels clients, perdent així el control del negoci.
Segons les dades de Deloitte i la Cámara Nacional de la Industria Restaurantera y Alimentos Condimentados, si en els primers mesos de la pandèmia, el principal obstacle per al 85% de la indústria hotelera és la manca de digitalització, que afecta especialment el lliurament a domicili. El repte per a la indústria de la restauració i la indústria alimentària és anar més enllà: cada vegada hi ha més restaurants que creuen que la seva rendibilitat rau en la promoció de la gestió de comandes i pagaments, la digitalització de serveis logístics i inversions rendibles per garantir les vendes i la rendibilitat futura.
Per això us proposem 5 consells per ajudar a sobreviure a aquesta situació, i establir un model de negoci que permeti un desenvolupament sostenible a mig termini:
1. Compromís amb els serveis digitals integrals, en funció de les necessitats de cada negoci, per a reduir el nombre de proveïdors i simplificar el camí cap a la digitalització. Això comporta escollir proveïdors que us ofereixin solucions integrals, amb una gran varietat en els seus serveis: des d’una pàgina web amb venda en línia, a plans de comunicació per a fidelitzar els vostres clients.
2. Assigneu el mínim de capital inicial possible, amb una plataforma que us proporcioni eines tècniques assequibles i amb poca comissió per no perjudicar la rentabilitat del negoci. Exploreu solucions allunyades de les més famoses del mercat, que sens dubte també són les més cares.
3. Invertiu amb prudència, escollint proveïdors que es converteixin en els vostres aliats per ajudar-vos a interpretar les solucions tècniques que s’han d’adaptar al vostre negoci. A més, us poden acompanyar a implementar estratègies de màrqueting digital per aconseguir un creixement real que us porti a obtenir un augment setmanal del 10%.
4. Construir una comunitat, no només hem d’aconseguir la digitalització dels processos, sinó continuar creixent en clients a través dels canals digitals. Heu de fer saber als vostres comensals que poden fer comandes directament al vostre web o xarxes socials, per obtenir el suport a tota la cadena de valor: sense comissions ni intermediaris, la seva despesa és menor i els vostres beneficis es veuran també incrementats.
5. L’evolució és important, ja que dia a dia sorgeixen noves oportunitats de negoci que cal avaluar contínuament. Per recuperar el control del vostre negoci, mantenir-ne la continuïtat i afavorir el creixement a mig i llarg termini.
Per als restaurants tradicionals, els familiars i els restaurants que encara tenen previst obrir, és important emprendre accions que els beneficiïn i puguin servir-se de tots els processos que ofereixen les eines digitals. És important apostar per serveis digitals integrals que acompanyin durant tot el procés i que donin suport a la seva independència digital perquè puguin continuar creixent.
Des de SERHS Serveis i Gourmetic by SERHS, us oferim assessorament per a restaurants en tot el referent a la tecnologia per a l’hostaleria i comerços. Si us cal un acompanyament en aquests dies tan incerts, us proposem solucions ajustades a les vostres necessitats.
GourmeTIC by SERHS
Per a més informació sense compromís, contacta’ns a [email protected].